Krypto Tradingstrategier – Enkle tips og triks til handel

Det finnes mange krypto-tradere der ute i verden, men har du noen gang lurt på hvordan disse tjener pengene sine og hvilke strategier de bruker? Vi skal se nærmere på hva en trader er, hva som skiller en trader fra en investor og så skal vi se nærmere på noen tradingstrategier som er der ute. Lær deg det grunnleggende om kryptovaluta her. 

Utnytt sivningene i markedet

En trader utnytter svingninger i markedet for å tjene penger og disse posisjonene holdes ikke over lange perioder. Målet er å hente ut gevinster i løpet av korte tidsperioder, ofte drevet av markedsnyheter og forventede kurssvingninger. Forskjellen mellom en investor og en trader er at investorer sitter over lengre tid på samme posisjon. Warren Buffet er et godt eksempel på en investor da han sitter på samme posisjon i over 20 år.

Har man holdt Bitcoin fra 2000, så er man en Bitcoin investor og har nok hatt det veldig fint av det. Tradere derimot sitter noen ganger på posisjoner i bare 20 minutter og aldri over natten. Grunnen til at man ikke sitter over natten er at da kan det komme nyheter som driver kursen ned, noe man som regel ikke ønsker dersom man kjøper aksjer og tror på en positiv utvikling.

Krytomarkedet har fått stor popularitet og det har drevet kapital og likviditet til markedet og har av den grunn også vært en populær plass for tradere å komme for å prøve ut sine ulike trading strategier. Det betyr at det også finnes mange muligheter til å dra nytte av prisbevegelser. Flere nettmeglere har også tilbudt denne typen handel og gjort det enkelt å komme in på det markedet, noe som gjør det mer tilgjengelig og dermed også mer populært. Mange internasjonale nettmeglere tilbyr disse dager trading av kryptovaluta på en plattform som er tilpasset trading av enten aksjer, valuta eller krypto. 

Trendtrading strategi

Trendtradere prøver å tjene penger på å studere hvilken retning et verdipapir utvikler seg i, og dermed kjøp eller selge avhengig av hvilken retning den går. Er det en oppegående trend, så ønsker man å kjøpe, er det en nedgående trend ønsker man å selge/shorte verdipapiret. Denne måten å handle på er ikke bare brukt av daytradere da en utvikling i pris ikke trenger å bare utvikle seg over noen minutter, men kan ha lengre tidsperspektiv. 

Swingtrading strategi

Swingtrading handler om å dra nytte av prismønstre som kan være på kort eller lang sikt. Denne strategien er basert på en antakelse om at en pris aldri går i bare en retning og det er her navnet kommer fra «swing». Swingtradere ønsker å tjene penger både på oppgang og nedgang og dermed kan man enkelt gå fra å eie aksjen og vedde på at kursen går opp eller man kan shorte og vedde på at kursen skal gå ned, og alt dette kan skje rett etter hverandre. Swingtradere er interesserte i å dra nytte ut av de mindre omslagene i en prisbevegelse. Man prøver å få øye på disse før de skjer ved bruk av ulike indikatorer. Her får man som regel gevinst på de mindre markedsbevegelsene. 

Scalping strategi 

Scalping er enda en strategi mange tradere bruker. Her går det på å ta små, men regelmessige gevinster og man må dermed ha en ganske høy gevinstrate. Man tenker seg at man kan bygge seg en stor tradingkonto ved å ta mindre gevinster bare flere ganger. Man kan plassere færre trades, eller mange. Scalping krever en streng strategi for utgang da man alltid tar nytte av de mindre prisbevegelsene. Hvis man ikke klarer å ha en streng utgangsstrategi, så kan en positiv gevinst fort bli til en negativ.