Hva er CopyTrading? – Tradingstrategien forklart

Copytrading eller kopihandel er en ny form for investering. Du har kanskje alltid sett at flere investorer har vært utrolig flinke til å velge ut de riktige aksjene. Vel, nå har du mulighet til å gjøre som de beste. Med copytrading kan du kopiere handler som andre investorer gjør. Dette er en ny form for sosial trading som har blitt populær på handelsplatformer som eToro og Skilling. Her kan man velge å enten kopiere handler i vanlige verdipapirer slik som aksjer og valuta, eller krypto og andre former for kryptoprodukter som er eksponert mot kryptomarkedet. Les mer om hvordan du kan kjøpe Bitcoin i Norge. 

Hvordan fungerer CopyTrading?

CopyTrading gjenspeiler handler som den kopierte traderen åpner etter at man starter kopieringen. Alle handler vil åpnes til samme kurs som den kopierte traderen åpner med og vil bli fordelt basert på den kopierte traderen realiserte egenkapital. Ønsker man å komme ut av en posisjon selv om den du kopierer ikke har gjort det, så kan man enkelt lukke den posisjonen uten at man lukker kopikontoen. 

Det betyr at man i praksis oppretter en kopikonto hvor man setter inn penger og den vil handle for deg basert på hva den du kopierer handler. Dette gjør det mulig for deg å bruke din vanlige konto til vanlig trading og investering uten at avkastningen blir påvirket av hvordan kopikontoen går. 

CopyTrading er en ny form for automatisk trading som har gjort at flere nye fintech selskaper har vokst frem, deriblant eToro og Skilling.

Fordeler & Ulemper med CopyTrading

Fordeler:

  • Lave krav for investeringer, 500 USD
  • Ingen ekstra gebyrer for å kopiere andre
  • Mulighet for å tjene som andre store investorer

Ulemper:

  • Historisk avkastning sier ingenting om fremtidig avkastning

CopyTrading Tips: Dette må du tenke på før setter i gang

CopyTrading er på lik linje med andre investeringsmetoder og innebærer dermed alltid en risiko. Selv om du velger en trader som har hatt god avkastning i den historiske perioden betyr det ikke at traderen vil ha god avkastning i den fremtidige perioden. Dermed blir det viktig å fordele risikoen mellom ulike tradere i tilfelle noen av dem begynner å få en dårlig periode. Det er dermed ingen garantert gevinst i copytrading selv om det virker som at traderne er gode. Samtidig er det risiko relatert til giring dersom du handler eller trader på lånte penger. Dersom du gjør det øker risikoen betraktelig og det er lettere å tape all innskutt egenkapital enn om du handler uten giring.

Oppsummering

CopyTrading er en ny form for sosial trading som har tatt av i det siste og plattformer som eToro har vokst på grunn av det. Du har mulighet til å kopiere ulike tradere basert på det du ønsker, historiske perioden, tidligere avkastning og masse mer. Dermed er det ikke gitt at gevinsten er sikker i fremtiden selv om du har puttet inn mye research i de ulike traderne. Det er viktig å passe på at man sprer risikoen slik at man ikke setter alle eggene i en kurv. 

Krypto i seg selv er et relativt sett et nytt produkt og det er begrenset med forskning der ute på hvilke strategier som fungerer best, dermed sagt så finnes det mange eksperter der ute og spesielt på sosiale tradingplattformer så kan man finne mange tradere i krypto som har solide avkastninger. Vi anbefaler at du gjør din egen research først, setter deg godt inn i risikoen du ønsker å eksponere deg mot samtidig som at du sprer dine investeringer til ulike tradere, på den måten vil du ikke være fullstendig eksponert mot kun en trader og vil på den måten redusere risikoen i din totale portefølje.